BAŞBAKAN REST ÇEKTİ;“Benden Bilgi saklanıyorsa; bedeli büyük olur”(!)

 

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde gazete, televizyon, haber sitesi ve ajansların genel yayın yönetmenleriyle üç saat kadar süren bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda öne çıkan açıklamalar basın organlarında yer aldı. Açıklamaların önemli  bir kısmı Referanduma ilişkindi.

Ancak, bu açıklamalar içinde yer alan bir cümle dikkat çekti.

Binali Yıldırım, ByLock kullanan siyasilere yönelik operasyon yapılmamasıyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘MİT’e ByLock’çu siyasileri sordum, ‘Bir şey yok’ dendi’; ‘Benden bilgi saklandığını mı düşünüyor millet? Eğer öyleyse çok büyük bedeli olur’ dedi.

ByLock  kullanan tüm kişilerin FE2017022215322219_8l24f2lsmfb8qg0sq9sfuc2m941TÖ örgütü ile bağı olduğu iddia ediliyor. AKP li bakanların milletvekillerinin ve siyasi kadroların, ByLock iletişim sistemini kullandığı iddiasının yoğunluğuna rağmen AKP’ li tek bir siyasinin dahi bu sistemi kullanmadığı yanıtı düşündürücü idi.

FETÖ ile bağı olan AKP’li isimlerin listesinin Cumhurbaşakanının elinde olduğu iddiasının AKP çevrelerinde dillendirilmesine karşın; Binali Yıldırım’ın “‘MİT’e ByLock’çu siyasileri sordum, ‘Bir şey yok’ dendi’ açıklaması, Siyasi çevrelerde “bıyık altı tebessüme” neden oldu.basbakan-yildirim-fidani-kabul-etti-bog1

Siyasi çevrelerin bu açıklama karşısında vardığı sonuç; Ya MİT başkanı Hakan Fidan, ‘gerçek durumu’ Başbakana açıkladı; Başbakan MİT Başkanının ona verdiği yanıtı açıklamıyor. Ya da MİT başkanı Başbakan’a doğru bilgi vermiyor. Eğer MİT Başkanı belli konularda Başbakanı bilgilendirmiyorsa; Bu durum, MİT Başkanı’nın Başbakan Binali Yıldırım’ı muhatap saymadığının (takmadığının) ve doğrudan Cumhurbaşkanını “amir” saydığının göstergesidir.

Ki bu ilişkinin doğru olma ihtimali yüksektir.

Bu ihtimalin yüksekliği nedeniyle Binali Yıldırım’ın; ‘Benden bilgi saklandığını mı düşünüyor millet? Eğer öyleyse çok büyük bedeli olur’ sözü siyasi çevrelerde ve yurttaşlar nezdinde itibar görmedi.

Nitekim; 15 temmuz “darbe girişimin den 2 hafta sonra 8. Ağustos 2016 tarihinde CNN TÜRK muhabiri Hande Fırat’ın;

Yani gelinen noktada net yanıt alabildiniz mi? Hem Genelkurmaydan hem  MİT Müsteşarlığından, Türkiye Cumhuriyeti’nin MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı,  kuvvet komutanları Genelkurmay karargahında bir araya geliyorlar. Birtakım önemli  tedbirler alıyorlar ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bu konuyu eniştesi,  Başbakanı da akrabası, eşten dosttan, korumalardan öğreniyor. Yani tüm bu  noktada, üzerinden 15 gün geçti ama millet de bunu doğal olarak sorguluyor.  Geldiğiniz noktada net yanıt alabildiniz mi?” sorusuna karşılık,

Başbakan  Yıldırım:basbakan-binali-yildirim-konusuyor-2317065

Ben bunu Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanına sordum. ‘Yani bu nasıl  olur’ dedim? ‘Başbakanın haberi yok, Cumhurbaşkanın haberi yok. Tamam Genelkurmay  Başkanının bilgisinin olması gayet doğal ama aynı zamanda Başbakana da söylemeniz  gerekiyor çünkü siz Başbakana karşı sorumlusunuz bağlısınız.’ Tabii onun cevabını  veremedi. Herhangi bir şey de söyleyemedi, doğrusu bu.”

diye yanıt vermişti.

Şimdi Soru şu; Binali Yıldırım, “En büyük tehlike 15 Temmuz idi” diye tanımladığı olayın gerçekleştirileceğini saat; 15.00 de öğrendiği halde kendisine haber vermeyen MİT Başkanı’ndan bugüne kadar hesap sordu mu; ya da Yıldırım’ın deyimiyle MİT Başkanı “Bedelini ödedi mi? ” Hayır!

MİT Başkanının Yalnızca Binali Yıldırım’ı değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da “darbeden” haberdar etmemesi vahim bir durumdu. Ancak bu tavrıyla “suç” işlemiş olan MİT Başkanı’na, ne hikmetse “Bedel ödetilmemiş” olması; büyük bir sırrın olduğunun alameti.

Birileri gerçekleri gizliyor.

Siyasi çevrelerde sorulan soru şu;

Başbakan Binali Yıldırım bu gerçeği örtme eyleminin neresinde duruyor?

Pin It on Pinterest